Recursos

Llibres

Els grups acostumem a tenir exemplars d’alguns dels llibres. Si et poses en contacte amb nosaltres et direm de quins disposem i com podem quedar per passar-vos-els.

Al grup del Penedès, actualiment tenim aquests títols (darrera actualització, 13 d’octubre del 2015):

  • El sol del gran este. (CH.TRUNGPA)
  • Shambhala. (CH.TRUNGPA)
  • El Buda entra en un bar. (LODRO RINZLER)
  • Paz en tiempos de guerra. (PEMA CHÖDRON)
  • Sonríe al miedo: despierta tu valentía interior. (CH.TRUNGPA)
  • Convertir la mente en nuestra aliada. (SÁKYONG MÍPHAM)
  • Empieza donde estás: Guía para vivir con compasión. (PEMA CHÖDRON)
  • Camino de Shambhala. (JEREMY HAYWARD)

Pots notificar per mail el llibre que has triat a l’Ignasi, l’encarregat actual de la biblioteca: [email protected]

El primer dijous de cada mes l’encarregat de biblioteca te’l portarà al centre.

 

Llibres en català:

Shambhala-ElcamisagratdelguerrerShambhala: El camí sagrat del guerrer

Autor: Chögyam Trungpa. Traducció d’Esteve Serra

Editorial Kairós, 2013, ISBN: 9788499882475

Dins la més pregona tradició budista, amb una immensa llibertat d’esperit, i una certa afinitat amb la idea del guerrer de Castaneda, aquest llibre utilitza la imatge del Regne de Shambhala per representar l’ideal de la il.luminació secular. La universalitat d’una experiència alliberadora sense l’ajuda de cap activitat religiosa.

Al llarg dels últims anys, les ensenyances Shambhala s’han fet famoses per la seva simplicitat i la seva eficàcia. Més enllà de les barreres de les sectes i dels cercles tancats dels dogmes, les ensenyances Shambhala semblen inspirades en el famós vers d’Antonio Machado: <<se hace camino al andar>>. Les ensenyances Shambhala posen al nostre abast una existència íntegra i sana.

 

Meditacio-en-accioMeditació en acció

Autor: Chögyam Trungpa (Ed. Viena & Ed. Helios, 2002) ISBN 9788483301487

Aquest llibre clàssic d’ensenyances continua inspirant tant practicants de meditació budista iniciats com principiants. En Chögyam Trungpa Rinpoche ens mostra que la meditació va més enllà de la pràctica formal de meditació asseguda, podent crear els fonaments de la compassió, l’adonar-se de les coses i la creativitat en tots els aspectes de la vida. En el llibre, explora les sis activitats associades amb la meditació en acció –generositat, disciplina, paciència, energia, claredat, i saviesa– revelant que a través de la simple i directa experiència, hom pot assolir la saviesa real: l’habilitat de veure les situacions amb claredat i gestionar-les intel.ligentment, sense fer-ho des de l’ego.

 

 

Ves-als-llocs-que-tespantenVés als llocs que t’espanten

Autora: Pema Chödrön (Ed. Viena, 2003) ISBN 9788483302323

En aquest llibre, Pema Chödrön continua les ensenyances de “When Things Fall Apart” (no traduït al català), mostrant com en el fons de les experiències més doloroses hi rau la llavor del desperar espiritual. Presenta les ensenyances clau per reconèixer i cultivar el “punt suau” que és l’entrada a la compassió i l’obertura de cor.