Activitats

A part d’obrir les portes els dijous a tothom que hi vulgui venir sense cap compromís, també organitzem cursos relacionats amb la meditació dins dels programes de Shambhala.

També pots assistir als nyinthüns, o dies sencers de meditació, que organitzem de manera esporàdica.

meditator_side

1) El dijous de meditació

Ens reunim tots els dijous de 6 a 8 del vespre.

Les sessions de meditació duren unes dues hores, durant les quals fem meditació shamatha asseguda, amb algun intèrval de meditació caminant. Al final de la sessió, acostumem a llegir algun text breu realcionat amb la meditació i amb Shambhala sobre el qual discutim una estona abans de plegar.

Tot i que intentem començar puntuals, pots incorporar-te quan vulguis, o marxar abans si tens un compromís i no et pots o vols quedar fins a darrera hora.

Si t’interessa vindre un dia, et suggerim (no és obligatori) avisar-nos per correu electrònic abans: [email protected]

T’animem a vindre un dia a meditar amb nosaltres.

És totalment gratuït, i no t’has de fer soci d’enlloc, volem que puguis provar-ho sense cap compromís.

2) Els Nyinthüns, o dies sencers de meditació

Intentem programar-ne cada més o més i mig. També mirem d’alternar-los amb el grup de Shambhala que hi ha Barcelona. SI en tenim algun de programat el trobaràs a l’apartat de Calendari.

Durant aquestes activitats obertes de meditació sempre tenim algun guia de meditació present per poder donar les instruccions mínimes necessàries als nouvinguts que desitgin provar què és la meditació.

Alternem estones de meditació asseguda i caminant, així com parades per fer un te o activitats complementaries a la meditació, com visualització d’algun videu o lectura que usem deprés per parlar entre els assistents de l’experiència de cadascú amb la meditació.

Malgrat que es procura que no hi hagi molt de moviment durant l’activitat, pots venir quan puguis i marxar quan et calgui. Si no pots fer tot el dia, millor que puguis venir una estona.

L’activitat és gratuïta.

3) Programes de cap de setmana

Per aquells que ja porten un temps meditant, o que venen al grup amb ganes d’aprofundir en la meditació, oferim cursos més complets on no només hi ha pràctica de meditació sinó també transmissió d’ensenyances i aprofundiment sobre la tècnica de meditació.

Hi ha molts tipus de programes que es poden oferir a través de Shambhala, que els donen professors amb molta experiència, d’anys, en el camp de la meditació.

Decidim el tipus de cursos que organitzem en funció de les necessitats del grup, per exemple, de la quantitat de gent nova que està venint els dijous, i els anem programant a mida que avança el curs. També, com en els Nyinthüns, posant-nos d’acord en dates i continguts amb el nostre grup germà de Barcelona.

Aquests programes sí que tenen un cost per al participant, però sempre mirem d’ajustar els preus al cost del curs, per mirar de que tothom qui hi tingui interès ho pugui fer. I si cal, fem descomptes a aquells que puguin tenir dificultats en aquell moment per afrontar el cost del curs.

Si vols informar-te de què és Shambhala, dels continguts dels cursos i formacions que s’hi ofereixen i qui són els nostres mestres i d’altres informacions com llibres i altres grups, pots anar a l’inici del web de Shambhala.cat